Ik was begin 20, al een aantal jaren ziek en ik leefde in dienst van mijn eetstoornis. Ik was me nog totaal niet bewust van hoe sterk mijn gedachten waren én hoe sterk deze gedachten mijn keuzes, gevoelens, emoties, welzijn en mijn leven beïnvloeden. Het was rond 2006 en het boek The Secret van Rhonda Byrne kwam net uit. Het was een enorme hype, ik was geïntrigeerd en ben het gaan lezen. Nu terugkijkend kan ik zeggen dat dit het begin van mijn echte herstel is geweest. De denkwijze van het boek zorgde voor een mega shift in mijn denken en ik ging mij realiseren hoeveel invloed je eigenlijk hebt op alles wat je ervaart, denkt en voelt. Niet alleen herstelde ik van mijn eetstoornis, ook leerde het mij hoe ik het leven kon gaan creëren wat me wél gelukkig maakte.

De keuze

Tijdens het lezen van dit boek besloot ik; ik wil niet meer ziek zijn! Ik besloot dat ik beter ging worden, dat ik mijn leven niet meer op die manier wilde leven en dat ik het anders wilde gaan doen. Hoe precies, dat wist ik nog niet. De inzichten en het besef dat ik door de Secret had gekregen hielpen mij daarbij. Ik begon mij allereerst bewust te worden van mijn gedachten, waarna ik ze om kon gaan buigen naar meer opbouwende en verhelderende gedachten. Ik begon mijn zicht te verruimen, mijn kijk op dingen te veranderen. Het is niet alleen zwart, het kan ook wit zijn. En wat als de weg naar links geblokkeerd is en ik in plaats van gefrustreerd te raken mijzelf open voor het pad naar rechts? Ik ontdekte de rijkdom en oneindige mogelijkheden wanneer je durft te vertrouwen en jezelf open durft te stellen voor nieuwe onverwachte mogelijkheden. 

Visie creëren

Door de verruiming van deze manier van denken en het vertrouwen dat ik weer begon te voelen begon ik ook weer ZIN te krijgen in stappen vooruit, in iets opbouwen. Iets dat uniek is en helemaal van mij. Iets dat mijn stukje in, en bijdrage aan, deze wereld zou gaan vertegenwoordigen. Ik ging mijn wensen, dromen en ideeën uitschrijven en visueel maken. Ik ging visionboards maken over hoe mijn droomleven er uit zou zien en er elke dag naar kijken, erover fantaseren en langzaam bouwde ik aan de basis van wat later mijn salon zou worden. 

Taking steps

Ergens op dit pad ontdekte ik mijn liefde voor wimpers, wenkbrauwen en het geven van behandelingen. Van mijn visualisaties ging ik naar praktische stappen, ik geloofde er in. Ik begon bij een super tof bedrijf mijn passie uit te oefenen, niet snel daarna opende ik mijn salon aan huis dat uitgroeide tot een mooie vestiging in de stad. Ik ging van grijs muisje op de bank met een heftige eetstoornis zonder doel voor ogen, drive en levenslust naar een energieke vrouw vol vertrouwen, zin, levenslust, visie en ambitie… Zó sterk en krachtig zijn je gedachten. En het mooie is, we hebben elke dag, elk uur, elke minuut en iedere minuut de keuze.. Welke gedachten kiezen we? Welke zetten we aan het roer? Welke mindset gaan we de dag mee in? Met welk gevoel gaan we slapen? Met welke energie staan we op? Laten we ons leiden door angst? Of door vertrouwen? Door de toekomst? Of door het verleden? 

Leven we in een staat van liefde en vertrouwen? Of in angst en onzekerheid?

It’s all in your hands. 

Nog steeds ben ik elke dag dankbaar dat dit boek op mijn pad kwam. Het gaf mij de handvatten om het leven te creëren waarin ik elke dag dankbaarheid, voldoening en geluk mag ervaren. Dát is de kracht van je gedachten en visualisatie! 

Life begins at the end of your comfort zone

Mindset, de wet van aantrekking, de kracht van gedachten, het zijn allemaal onderwerpen die ik meeneem in mijn trainingen en opleidingen. Kennis kun je vergaren, technieken kun je aanleren en ervaring kun je opdoen. Maar je volle potentie benutten ga je pas echt doen en ervaren wanneer je je bewust wordt van je mindset, gedachten en denkpatronen. 

Precies daar, temidden van een mindset gericht op vertrouwen en overvloed, visualisaties, de wet van aantrekking, manifestatie en weten wat je passie is, je over durven geven aan je grootste dromen, het werk ervoor doen om ergens heel erg goed in te worden….  Is where the magic happens. 

Liefs,
Amanda