Als we druk zijn met de dagelijkse beslommeringen en to do’s staan we er niet altijd bij stil, maar er is iets waar je van droomt en naar verlangt, iets dat fluistert naar ons als het even stil en rustig is. Ik geloof dat iedereen hier is met een missie, een taak, een zielsmissie of hartenwens. Hoe je het maar wil noemen, het klinkt groots en bijna ongrijpbaar maar vaak is die missie al stiekem verpakt in een droom. Een droom die je ergens kent en voelt en het volgen van die droom, is jouw route naar een leven vol overvloed, geluk en voldoening. Wellicht denk je ergens onbewust dat die droom niet haalbaar is of later wel een keer komt. Maar later, blijft altijd later totdat je een besluit neemt om het vanaf nú anders te gaan doen en door vandaag in dit moment een keuze te maken voor jezelf en stil te staan bij de vraag: wat wil ik eigenlijk écht? 

Wat wil ik manifesteren? Hoe ziet mijn droomleven eruit? Waar droom ik (stiekem) van? In een ideaal scenario; hoe ziet mijn dag, jaar en leven er dan uit?

Hoe maak je keuzes vanuit je hart?

Een aantal jaren geleden nadat het boek the Secret op mijn pad kwam en ik de kracht van gedachten ontdekte ben ik dat gaan benutten. Ik ging intunen bij mezelf wat me écht blij maakte, wat me energie gaf en wat voelde als mijn pad om te volgen. Mijn ratio liet ik hierbij buiten beschouwing. Enkel mijn gevoel, intuïtie en hart liet ik spreken. Een van de grootste raadgevers daarbij was; energie. Als ik dacht aan een bepaald plan, een bepaalde toekomst of keuze die ik moest of wilde maken ging ik bij mezelf na wat het mijn energie deed. Kreeg ik er een boost energie van? Ging mijn energie ervan omhoog als ik mezelf voorstelde in een bepaalde situatie? Of juist naar beneden en trok hem me voor mijn gevoel leeg? Voelde ik mijn stemming ervan naar beneden gaan? Of kreeg ik er juist ZIN van en werd ik BLIJ van het idee?

Op je gevoel vertrouwen

Op die manier kon ik soms de lastigste keuzes heel eenvoudig maken en knopen doorhakken. Door de jaren heen heb ik geleerd hoe belangrijk dit is. Op het eerste oog leken keuzes soms helemaal niet ‘logisch’ en leek het verstandiger om het tegenovergestelde te doen. Maar mijn gevoel, intuïtie, energie en onderbuikgevoel waren voor mij leidend. Soms echt wel met knikkende knieën en weerstand van de mensen om mij heen, maar ergens voelde ik en wist ik, deze keus is de juiste. En steeds opnieuw werd achteraf bevestigd dat het klopte. Soms gelijk nadat ik de knoop door had gehakt, soms nadat er dagen, weken, maanden of jaren overheen waren gegaan.

Intuïtie je koers laten bepalen

Zo nam ik een paar maanden geleden een office manager aan, een grote investering en niet eentje die zich op korte termijn gelijk terug zou betalen zoals een nieuwe styliste bijvoorbeeld zou doen. Maar toch voelde ik, dit moet ik doen. Ik heb een visie, een plan en een droom met mijn bedrijf en voelde; dit is de volgende stap en zij hoort daarbij. Nu, een paar maanden later met al heel wat projecten gestart, afgerond en nog voor ons heb ik al meerdere keren de bevestiging gekregen dat het klopt (zoals je intuïtie altijd klopt!) en ben ik zó blij dat ik me niet heb laten weerhouden door rationele argumenten die mij in mijn comfort zone wilde houden.

De basics van je droom waarmaken

Als het aankomt op weten wat je wilt, doen wat je echt leuk vind en je dromen waarmaken begint het met intunen bij jezelf en inchecken; wat is eigenlijk mijn droom? Wat zou ik eigenlijk willen? Wanneer vergeet ik de tijd? Wanneer geniet ik echt van wat ik aan het doen ben? Waarvoor komen mensen graag bij mij? Waarmee kan ik ze helpen? Is het een gevoel? Iets wat je heel goed kunt? Iets waar je veel verstand van hebt? Draag je graag kennis over? Zorg of verzorg je andere mensen graag?

Hoe helderder je dit voor jezelf hebt, hoe sterker je visie is en dat heb je nodig om te kunnen gaan manifesteren waar je van droomt. Een visie die voortkomt uit de missie waarvoor je hier bent. Iedereen draagt er eentje in zich, misschien wel meerdere. Het is aan onszelf om regelmatig eens naar binnen te keren, in te checken bij onszelf en te voelen wat die missie is en wat ze van ons nodig heeft. Wanneer je dat voelt en helder hebt kun je stapjes gaan zetten om van een visueel beeld naar werkelijkheid te gaan. Als je eenmaal op dat pad bent aangekomen krijgt je leven automatisch een positieve wending en wordt iedere stap en keuze weer makkelijker!

Met een heldere visie is het aan onszelf om vol in het vertrouwen te stappen dat die visie en dromen écht bedoeld zijn voor jou. Zodat je met liefde voor jezelf onder de ene arm en geloof in jezelf onder de ander, al jouw aandacht en energie kunt gaan richten op het manifesteren van jouw dromen in deze wereld. 

 

Liefs, 

Amanda